3 motive să-ți instalezi panouri fotovoltaice

Panourile solare utilizează celule fotovoltaice pentru a capta energia solară și a o transforma în cele din urmă în energie electrică. Chiar dacă în perioada iernii, când soarele nu strălucește atât de puternic, panourile solare ar părea ineficiente, o gospodărie de dimensiuni medii tot își mai poate asigura aproximativ 50-60% din necesarul energetic în urma folosirii acestora.

Panourile fotovoltaice devin o opțiune din ce în ce mai atractivă, atât în țara noastră, cât și peste hotare. Acest lucru se datorează faptului că folosirea lor reduce drastic facturile la energie (care cunoaște un cost din ce în ce mai crescut), oferă randament energetic sigur și necesită, în aceeași măsură, întreținere cu un minimum de efort.

Descoperă 3 motive pentru care merită să-ți instalezi panouri fotovoltaice în gospodărie!

1.    Te ajută să economisești bani, prin scăderea facturii la energie

Folosirea panourilor fotovoltaice te ajută să economisești bani. Chiar dacă, cel puțin la început, prețul ți s-ar părea mare, trebuie să iei în calcul faptul că vei putea folosi în permanență energia solară. Care, după cum bine știi, este gratuită, inepuizabilă și mereu accesibilă. În timp, nu doar că îți vei amortiza costurile, dar vei ajunge să consumi mult mai puțină energie electrică clasică.

De fapt, folosirea panourilor fotovoltaice te poate ajuta să-ți acoperi chiar toate necesitățile în ceea ce privește consumul de energie. Costul energiei electrice este într-o continuă creștere, și se așteaptă ca acesta să se majoreze în perioada următoare. De altfel, energia solară este gratuită. Datorită sistemului de captare, celulele pot reține energia spre a fi folosită oricând.

2.    Utilizarea panourilor solare micșorează amprenta de carbon

Spre deosebire de energia electrică și metodele de obținere a acesteia, care are un impact foarte nociv asupra mediului înconjurător, panourile fotovoltaice sunt prietenoase cu natura și mediul înconjurător. Folosind energie naturală, regenerabilă, spre deosebire de combustibili fosili cum ar fi petrolul și cărbunele, nu produce gaze cu efect de seră sau alți poluanți dăunători.

Utilizând energie solară, deci panouri fotovoltaice, se reduce amprenta de carbon și, implicit, se îmbunătățesc condițiile de viață. Acum, mai mult decât oricând, planeta are nevoie de atenție deosebită din partea noastră, întrucât ne aflăm într-o situație critică: încălzirea globală începe să aibă repercursiuni dintre cele mai nedorite, iar obiectivele de sustenabilitate trebuie atinse.

3.    Panourile fotovoltaice necesită întreținere minimă

De asemenea, panourile fotovoltaice nu necesită întreținere. Cel mai probabil, vei avea nevoie din când în când de o verificare profesională (o dată pe an, în general) pentru a te asigura că în continuare funcționează eficient și au randamentul dorit. De obicei, panourile fotovoltaice au o lungă durată de viață și necesită întreținere minimă din partea utilizatorilor.

Pentru ca acestea să funcționeze eficient, la un randament cât mai mare, trebuie să te asiguri că suprafața lor este curată și că nu sunt plasate într-o zonă umbrită. Invertorul solar al panourilor trebuie schimbat aproximativ o dată la 20 de ani dar, odată întreținute corespunzător, acesta va rezista chiar și mai mulți ani, oferindu-ți rezultatele dorite pe toată durata utilizării.

În cele din urmă, eficiența utilizării panourilor fotovoltaice este evidentă: energie constantă, la același cost (zero), adoptarea unui comportament sustenabil în acord cu nevoile de mediu, astfel încât să nu faci compromisuri când vine vorba de necesitățile energetice ale locuinței tale.

Cautați răspunsuri la întrebari?

ro_RORO

Completați formularul pentru Oferta Fotovoltaice