Flexik Automation

Sistemele de supraveghere video, protecție incendii, antiefracție, control acces: de ce avem nevoie de ele

Asigurarea securității și protecției sunt criterii imperative pentru orice întreprindere, companie sau chiar locuință individuală, atât pentru protejarea clădirii, personalului, bunurilor, activelor și terenurilor, cât și pentru alinierea cu normele de securitate și protecție a muncii. Posibilitatea de a descoperi din timp situații de urgență (incendii, scurgeri de gaze, inundații sau chiar breșe de securitate), cum ar fi vandalismul sau o tentativă de tâlhărie, este esențială pentru a interveni din timp conform legislației în vigoare și pentru a evita multe alte situații neplăcute.

Supravegherea video oferă o soluție viabilă de securitate pentru proprietarii, directorii centrelor cu activitate comercială, companii, întreprinderi, aducând doar beneficii multilaterale, extinse. Indiferent de segmentul industrial, sectorul de activitate, locație sau dimensiune, sistemele de supraveghere video și protecție la efracție au devenit o necesitate actuală. Dintr-o perspectivă atât pe termen scurt, cât și lung, acestea oferă o multitudine de beneficii pe care întreprinderile le pot obține cu o investiție inițială minimă, fără a fi nevoie să angajezi personal de securitate.

Iată câteva dintre avantajele folosirii sistemelor de supraveghere video, protecție incendii, antiefracție, control acces!

Protecția personalului, bunurilor și perimetrului

Din acest punct de vedere, protecția reprezintă poate cea mai importantă caracteristică pe care un sistem de supraveghere o poate asigura. Fără intervenție umană și fără a fi necesar să soliciți serviciile unui personal de pază, poți observa precoce orice tentativă de tâlhărie, încercare de a intra prin efracție, astfel încât să intervii în timp util pentru evitarea altor situații nedorite.

Evitarea dezastrelor asociate anumitor dereglări

De asemenea, sistemele de supraveghere îți oferă posibilitatea de a observa din timp situațiile în care pot izbucni incendii, au loc scurgeri de gaze, inundații sau defecțiuni la sistemul electric. Implicit, pentru a-ți proteja marfa, bunurile de valoare și angajații, precum și clădirea, vei putea solicita din timp intervențiile specialiștilor, astfel încât daunele să fie minime, chiar inexistente.

Controlul accesului personalului

Un alt beneficiu semnificativ îl reprezintă posibilitatea de a controla accesul personalului în și din clădire. Prin urmare, pontajul va fi mult mai simplu, rapid și ușor de făcut, fără a fi nevoie de intervenție umană. Așadar, există posibilitatea de a reduce costurile aferente acestui proces, astfel încât să poți maximiza bugetul într-o altă direcție, în acord cu obiectivele propuse.

Limitarea accesului persoanelor neautorizate în zonele protejate

Datorită sistemului de supraveghere, poți verifica oricând cine încearcă să pătrundă în zone în care doar anumite peroane au voie. Pe lângă posibilitatea de a detecta imediat toate tentativele de tâlhărie și intrare prin efracție, poți limita accesul persoanelor care se comportă suspect, încă dinainte de a comite anumite infracțiuni, acte violente, ce aduc prejudicii renumelui companiei.

În cele din urmă, un alt beneficiu semnificativ al sistemelor de supraveghere video și protecție la efracție îl reprezintă accesibilitatea. Cu alte cuvinte, posibilitatea de a putea verifica oricând de pe telefon, sau orice alt dispozitiv compatibil, ceea ce se întâmplă atât nu doar în clădire, ci și în jurul acesteia, oferindu-ți o alternativă viabilă de siguranță pentru toate palierele.

Cautați răspunsuri la întrebari?